Home  /  Entertainment  /  Tajemství za barem

Tajemství za barem

Od alchymistů k mixologům: nový věk magického míchání koktejlů nastává ve chvíli, kdy se jednotlivé ingredience spojují a vytvářejí něco úžasného, něco, co přesahuje jejich samotnou podstatu. Na konci tohoto kreativního procesu vzniká dokonalý elixír. A není to jen tak ledajaký koktejl, ale jeden z těch výjimečných, které pro nás vytvořil barman Jan Šebek, mistrovský vítěz českého kola Diageo Reserve World Class pod patronací společnosti STOCK Plzeň-Božkov.
02.08.2023
Text: Josef Šlaich
Foto: Benedikt Renč

Paloma Květinový/osvěžující

40 ml Don Julio Tequila

100 ml Grepová soda

10 ml Agáve Sirup

15 ml Limetková šťáva Na sklenici si připravíme krustu z cukru a soli (1:1), posléze naplníme ledem a doplníme o všechny ingredience. Dobře promícháme. Zdobíme plátkem grepu.

SUMMER 75

Bylinkový/svěží/lehký  

30 ml Tanqueray No. Ten

10 ml Yuzu Sirup

20 ml Lemon Juice 

3 lístky Bazalky

4 cl Prosecco

Všechny ingredience (kromě Prosecca) odměřte, nalijte do šejkru a protřepejte. Drink dolijte Proseccem a ozdobte bazalkou.

WHISKY HI-BALL

Květinový/osvěžující

40 ml Johnnie Walker Black Label

20 ml Bezinkový Cordial

120 ml (dolít) Perlivá voda

Všechny ingredience smícháme v dlouhé sklenici. Dobře promícháme. Zdobíme bezinkovým květem.

CHERRY NEGRONI

Silnější/hořký/ na dlouhé letní večery

30 ml Singleton Whisky

30 ml Campari

30 ml Belsazar Vermouth Red

5 ml Třešňový sirup

Smíchejte ingredience přímo ve skle na ledu nebo vymíchejte v míchací sklenici. Zdobíme třešní.

EsquireMAN

Objednejte si předplatné Esquire

Časopis Esquire
Předplatné

Doporučujeme

#man at his best